Ben je gek geworden?

22 oktober 2014

Vrienden vragen of ik gek geworden ben: “Je verkiesbaar stellen voor de gemeenteraad? Weet je wel hoeveel tijd het raadslidmaatschap kost en hoeveel gezeur je over je heen krijgt?!” Ze hebben een punt.

Sinds maart ben ik gemeenteraadslid voor de VVD Leiden en inmiddels ben ik er achter hoeveel tijd het raadslidmaatschap kost en dat het ook negatieve reacties kan opleveren”. En toch kan ik toch naar volle waarheid zeggen: ik vind het een eer om dit werk te mogen doen en zou niet anders willen. Want de Leidenaren hebben mij het vertrouwen gegeven om te beslissen over hen en hun stad. En dus is het vanzelfsprekend dat ik er goed de tijd voor neem om afgewogen beslissingen te nemen. Net zoals het vanzelfsprekend is dat tegenstanders van mijn ideeën zich laten horen. Met mijn woordvoerderschap voor bereikbaarheid wil ik van Leiden een stad maken waarin de Leidenaar snel zijn bestemming kan bereiken.

Dus zeg ik tegen mijn vrienden: “Ik ben niet gek geworden, ik ben gewoon een Leidenaar met hart én een doel voor de stad”.

Dorien Verbree, raadslid VVD

Dorien Verbree, raadslid VVD