Van een grauw naar een groen bedrijvenpark

Het Bio Science Park: als je er niet werkt of studeert, kom je er waarschijnlijk nooit. Logisch, want het is nou niet bepaald het gezelligste stukje Leiden. Er is amper natuur, kunst of ruimte om te recreëren. En dat is doodzonde, want het bedrijvenpark beslaat een enorm stuk Leiden!

Zou het dus niet veel beter zijn als van het Bio Science Park een aantrekkelijk gebied wordt gemaakt waar het voor iedereen prettig toeven is? Wat mij betreft wel! Het is dan ook maar goed dat de gemeente deze week een nieuw plan voor het Bio Science Park presenteert waarmee er flink wordt geïnvesteerd in de levendigheid van het gebied.

Een mooie natuurrijke omgeving is hierbij cruciaal. Om de gemeente een handje te helpen, heeft GroenLinks daarom samen met veel milieu- en natuurorganisaties een manifest opgesteld met concrete plannen voor vergroening op het Bio Science Park.

Tot onze blijdschap heeft de gemeente dit manifest nu overgenomen! Daardoor zal het Bio Science Park niet alleen vergroenen, maar zal het er ook steeds prettiger vertoeven zijn voor werknemers, studenten, stadsdieren en alle andere Leidenaars.


              

Ashley North
Ashley North