Betrokken

24 september 2014

Omdat ik geïnteresseerd ben in wat mensen bezig houdt en zaken graag aanpak voor een betere samenleving, stapte ik over naar de lokale politiek. Als vertrekpunt en als inspiratie, zie ik zoveel mensen in de stad die keihard hun best doen om bij te dragen aan een respectvolle leefbare stad. Leiden is een stad waar we trots op mogen zijn.

Ik zie zoveel betrokken jongens en meisjes die zich inzetten via huiswerkbegeleiding, CITO trainingen, voetbaltrainingen. Ondernemers van Turkse en Marokkaanse afkomst die zich steeds beter gaan organiseren om van elkaars krachten gebruik te maken, maar ook andere actieve gemeenschappen zoals de Sub-Sahara Afrikanen, Afghanen en vele anderen, die niet altijd zichtbaar zijn voor de gemiddelde Leidenaar.

Containerbegrippen als allochtoon en autochtoon mogen wat mij betreft dus ook weggegooid worden, want de lading dekt de inhoud al lang niet meer en sluit eerder mensen uit, dan dat we werken aan een gemeenschappelijke toekomst. In mijn woordvoerderschap op het gebied van leefbaarheid wil ik hier de verbindingen leggen en zorgen voor minder overlast, een schonere leefomgeving en een stad waar iedereen zich thuis voelt.

Abdelhaq Jermoumi, raadslid PvdA

Abdelhaq Jermoumi, PvdA