Marije van den Berg

Marije van den Berg

Marije van den Berg is sinds maart 2019 lid van de rekenkamer en wil de Leiderdorpse en Leidse volksvertegenwoordigers vooral ondersteunen bij hun controlerende rol. In het werk met gemeenteraden overal in het land ziet zij gemeenteraden worstelen met de grote verantwoordelijkheden die de gemeente hebben voor bijvoorbeeld zorg en ruimtelijke ontwikkelingen, terwijl de uitvoering ligt bij allerlei partijen in wisselende verbanden. Voor gemeenteraden is het lastig om er stevig op toe te zien hoe dat uitpakt voor inwoners. Ze streeft naar onderzoek dat gemeenteraadsleden daarvoor praktisch kunnen benutten.

Marije werkt als onderzoeker, programmaleider en trainer voor gemeenten en gemeenteraden, met vrijwel altijd als thema ‘democratische kwaliteit’. Ze is geboren in Leiden, getogen in Leiderdorp en ze was raadslid in Leiden van 2002 tot 2010. Ze is voorzitter van het H.L. Druckerfonds, een vermogensfonds voor de Leidse regio.

Samen met Beatrice heeft Marije binnen haar werk voor de rekenkamercommissie de informatieavond en het politiek forum van Leiderdorp in de portefeuille.