Reünie van oud-raadsleden

Op zaterdag 1 juni 2013 kwamen 40 oud-raadsleden samen tijdens een reünie in het stadhuis. Aanleiding vormde de campagne 'Sleutelfiguren gezocht' waarbij de gemeente samen met de Leidse politieke partijen op zoek is naar inwoners die actief willen worden in de lokale politiek.

Eind april 2013 is de campagne van start gegaan. Onder het mom van 'kriebels of jeuk' worden Leidenaren geprikkeld bij zichzelf na te gaan in hoeverre het bij hen kriebelt of de handen juist enorm jeuken om bepaalde zaken in de stad aan te pakken. Inmiddels hebben ruim 70 Leidenaren via de korte test op www.sleutelfigurengezocht.nl aangegeven dat zij een rol willen spelen in de Leidse politiek.

Als ik nú raadslid zou zijn, dan...

In een reünie draait het natuurlijk vooral om het weerzien van oude bekenden en het ophalen van herinneringen. Herinneringen die wel 40 jaar terug gingen.

Bij deze samenkomst kregen de oud-raadsleden ook de gelegenheid om voor de babbelbox hun kriebels of jeuk te uiten. Twaalf sleutelfiguren van weleer en ook onze burgemeester reageerden op de stelling: 'Als ik nu raadslid zou zijn, dan...' Het resultaat is in onderstaand filmpje te bekijken.

videoshot