Referendumverzoek Nota van Uitgangspunten LEAD

Op 6 maart 2019 ontving de gemeenteraad een inleidend referendumverzoek over de Nota van Uitgangspunten LEAD. De initiatiefnemers zijn het niet eens met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om om de locatie aan de Willem de Zwijgerlaan waar nu het KPN-kantoor en uitvaartcentrum Monuta staan te ontwikkelen. In het voorstel staan de kaders waar de ontwikkeling aan moet voldoen. Op de webpagina van de gemeente kunt u meer lezen over het project. Op de pagina achtergrond referendumverzoek LEAD vindt u de stappen die al gezet zijn in het referendumproces. Het proces is uitgelegd op de pagina Hoe werkt een referendumverzoek.

Laatste stand van zaken

Het referendumverzoek gaat nu de tweede fase in. Van 15 april tot en met 26 mei moeten minimaal 5.000 Leidenaren van 18 jaar en ouder het verzoek ondersteunen. De gemeente zorgt voor locaties waar bewoners hun handtekening kunnen zetten en voor een webpagina waar mensen met hun DigiD de lijst digitaal kunnen ondertekenen.

Het digitale formulier en de adressen en openingstijden van de locaties zijn te vinden op de webpagina www.leiden.nl/referendumverzoeklead.

Alle stappen die tot nu toe gezet zijn in de procedure van dit referendumverzoek, zijn te vinden op de pagina achtergrond referendumverzoek Nota van Uitgangspunten LEAD.

Steunverklaring

Op dit moment gaat het alleen nog om het ondertekenen van een steunverklaring voor het referendumverzoek. Dat betekent dat degenen die tekenen ook willen dat er een referendum komt. Als minimaal 5000 Leidenaren het verzoek steunen, bepaalt de gemeenteraad of er een referendum komt.