Referendumverzoek Nota van Uitgangspunten LEAD

Op 6 maart 2019 ontving de gemeenteraad een inleidend referendumverzoek over de Nota van Uitgangspunten LEAD. De initiatiefnemers zijn het niet eens met uitgangspunten die het college van burgemeester en wethouders aan de raad heeft voorgesteld in deze nota.

Het project LEAD is de ontwikkeling van de locatie aan de Willem de Zwijgerlaan waar nu het KPN-kantoor en uitvaartcentrum Monuta staan. In het voorstel staan de kaders waar de ontwikkeling aan moet voldoen. Op de webpagina van de gemeente kunt u meer lezen over het project. Op de pagina achtergrond referendumverzoek LEAD vindt u de stappen die al gezet zijn in het referendumproces. Het proces is uitgelegd op de pagina Hoe werkt een referendumverzoek.

 

Laatste stand van zaken

Het referendumverzoek zit nu in de tweede fase. Van 15 april tot en met 26 mei konden Leidenaren van 18 jaar en ouder het verzoek ondersteunen. De gemeente zorgde voor locaties waar bewoners hun handtekening konden zetten en voor een webpagina waar mensen met hun DigiD de lijst digitaal konden ondertekenen.

De mogelijkheid het referendumverzoek te ondersteunen is nu gesloten. Er zijn in totaal 4.022 geldige steunverklaringen ingediend.

De gemeenteraad neemt in de raadsvergadering van 20 juni een besluit over het referendumverzoek.

Alle stappen die tot nu toe gezet zijn in de procedure van dit referendumverzoek, zijn te vinden op de pagina achtergrond referendumverzoek Nota van Uitgangspunten LEAD.

Laatste nieuws over het referendumverzoek

illustratie

Eindstand: 4022 geldige steunverklaringen

woensdag, 29 mei 2019

Er zijn 4022 geldige steunverklaringen ingediend voor het referendumverzoek over de Nota van Uitganspunten LEAD. Van 15 april tot en met 26 mei konden Leidenaren aangeven of zij een referendum over dit onderwerp wilden steunen.


Turven

Tussenstand: 2860 geldige steunverklaringen

dinsdag, 21 mei 2019

Van 13 mei tot en met 19 mei zijn er 462 geldige steunverklaringen opgehaald voor het referendumverzoek over de Nota van Uitgangspunten LEAD. Daarmee is de stand 2860 geldige steunbetuigingen tot nu toe.


Tussenstand: 2398 geldige steunverklaringen

woensdag, 15 mei 2019

Van 6 mei tot en met 12 mei zijn er 485 geldige steunverklaringen opgehaald voor het referendumverzoek over de Nota van Uitgangspunten LEAD. Daarmee is de stand: 2398 geldige steunbetuigingen tot nu toe.


Tussenstand: 1913 geldige steunverklaringen

woensdag, 8 mei 2019

Van 29 april tot en met 5 mei zijn er 425 geldige steunverklaringen opgehaald voor het referendumverzoek over de Nota van Uitgangspunten LEAD. Daarmee is de stand: 1913 geldige steunbetuigingen tot nu toe.


Tussenstand: 1488 geldige steunverklaringen

woensdag, 1 mei 2019

Van 22 tot en met 28 april zijn er 452 geldige steunverklaringen opgehaald voor het referendumverzoek over de Nota van Uitgangspunten LEAD. Daarmee is de stand: 1488 geldige steunbetuigingen tot nu toe.