Referendumverzoek Nota van Uitgangspunten LEAD

Op 6 maart 2019 ontving de gemeenteraad een inleidend referendumverzoek over de Nota van Uitgangspunten LEAD. De initiatiefnemers zijn het niet eens met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om om de locatie aan de Willem de Zwijgerlaan waar nu het KPN-kantoor en uitvaartcentrum Monuta staan te ontwikkelen. In het voorstel staan de kaders waar de ontwikkeling aan moet voldoen. Op de webpagina van de gemeente kunt u meer lezen over het project. Op de pagina achtergrond referendumverzoek LEAD vindt u de stappen die al gezet zijn in het referendumproces. Het proces is uitgelegd op de pagina Hoe werkt een referendumverzoek.

 

Laatste stand van zaken

Het referendumverzoek gaat nu de tweede fase in. Van 15 april tot en met 26 mei moeten minimaal 5.000 Leidenaren van 18 jaar en ouder het verzoek ondersteunen. De gemeente zorgt voor locaties waar bewoners hun handtekening kunnen zetten en voor een webpagina waar mensen met hun DigiD de lijst digitaal kunnen ondertekenen.

Het digitale formulier en de adressen en openingstijden van de locaties zijn te vinden op de webpagina www.leiden.nl/referendumverzoeklead.

Alle stappen die tot nu toe gezet zijn in de procedure van dit referendumverzoek, zijn te vinden op de pagina achtergrond referendumverzoek Nota van Uitgangspunten LEAD.

 

Steunverklaring

 

Op dit moment gaat het alleen nog om het ondertekenen van een steunverklaring voor het referendumverzoek. Dat betekent dat degenen die tekenen ook willen dat er een referendum komt. Als minimaal 5000 Leidenaren het verzoek steunen, bepaalt de gemeenteraad of er een referendum komt.

Laatste nieuws over het referendumverzoek

turven

Tussenstand: 1036 geldige steunverklaringen

woensdag, 24 april 2019

Van 15 tot en met 21 april zijn er 1036 geldige steunverklaringen opgehaald voor het referendumverzoek over de Nota van Uitgangspunten LEAD.


Handtekening

Steunverklaring referendumverzoek

maandag, 15 april 2019

Van 15 april tot en met 26 mei kunnen Leidenaren van 18 jaar en ouder hun steun geven aan het referendumverzoek over de Nota van Uitgangspunten LEAD.


Vraagstelling eventueel referendum en mogelijkheden ondersteuning referendumverzoek vastgesteld

vrijdag, 5 april 2019

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 4 april de vraag voor het eventuele referendum over de Nota van Uitgangspunten LEAD definitief vastgesteld. Ook zijn de locaties en periode vastgesteld waarin Leidenaren het referendumverzoek kunnen...


stapel mappen

Nieuwe stukken definitief referendumverzoek

dinsdag, 2 april 2019

De commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid sprak op donderdag 28 maart over de vraagstelling en organisatie van het definitief referendumverzoek. Naar aanleiding van die bespreking zijn de stukken voor de raadsvergadering van 4 april aangepast.


Voorzittershamer

Referendumverzoek LEAD naar volgende fase

vrijdag, 22 maart 2019

Update 22 maart: De gemeenteraad van Leiden heeft op 14 maart ingestemd met het inleidend referendumverzoek over de Nota van Uitgangspunten LEAD en op 19 maart de inhoudelijke behandeling afgerond. Nu start de volgende fase.