Referendumverzoek Inrichtingsvoorstel Wijksportpark Roomburgerpark

Op 28 oktober diende de heer Birnie een inleidend referendumverzoek in bij de gemeenteraad over het raadsvoorstel Inrichtingsvoorstel Wijksportpark Roomburgerpark.

Op 10 november besliste de gemeenteraad dat het referendumverzoek door gaat naar de tweede fase. Dit betekent dat de gemeenteraad op 3 december een besluit neemt en referendumvraag, de locaties en de startdatum van de periode waarin mensen het referendumverzoek kunnen steunen. De Referendumkamer zal een advies uitgeven over de vraagstelling. In het nieuwsbericht Referendumverzoek Roomburgerpark naar de volgende fase leest u meer over het lopende proces.

Meer informatie over het proces vindt u op de pagina hoe werkt een referendumverzoek en de pagina veelgestelde vragen van de referendumkamer.

 

Het raadsvoorstel Inrichtingsvoorstel Wijksportpark Roomburgerpark

Hieronder vindt u het raadsvoorstel (inclusief bijlagen) waar het inleidend referendumverzoek zich op richt.

Laatste nieuws over het referendumverzoek

Definitief Referendumverzoek Inrichtingsvoorstel Wijksportpark Roomburgerpark gaat van start

donderdag, 3 december 2020

Op 3 december heeft de gemeenteraad vastgesteld dat Leidse inwoners van 18 jaar of ouder in de periode van 7 december 2020 tot en met 17 januari 2021 aan kunnen geven of zij het verzoek steunen om een referendum te houden over het raadsvoorstel...


Update Referendumverzoek Roomburgerpark

dinsdag, 24 november 2020

Op 18 november heeft het referendumkamer de betrokkenen bij het referendumverzoek Roomburgerpark gehoord over de vraagstelling van het referendum. Zij hebben hier een advies over uitgebracht aan de raad, die er binnenkort een besluit over neemt.


Referendumverzoek Roomburgerpark naar volgende fase

dinsdag, 10 november 2020

De gemeenteraad van Leiden heeft vanavond ingestemd met het inleidend referendumverzoek over het raadsvoorstel Inrichtingsvoorstel Wijksportpark Roomburgerpark. Nu start de volgende fase.


1.939 geldige handtekeningen voor referendumverzoek Roomburgerpark

woensdag, 4 november 2020

Van de 2.022 ingediende handtekeningen bij het inleidend referendumverzoek over het raadsvoorstel Inrichtingsvoorstel Wijksportpark Roomburgerpark blijken na controle 1.939 handtekeningen geldig.


Referendumverzoek Roomburgerpark ingediend

woensdag, 28 oktober 2020

Namens een groep Leidenaren diende de heer Birnie op 28 oktober 2020 een inleidend referendumverzoek in bij de gemeenteraad over het raadsvoorstel Inrichtingsvoorstel Wijksportpark Roomburgerpark.