Referendum Inrichtingsvoorstel Wijksportpark Roomburgerpark

Op 28 oktober 2020 diende de heer Birnie een inleidend referendumverzoek in bij de gemeenteraad over het raadsvoorstel Inrichtingsvoorstel Wijksportpark Roomburgerpark.

Op 10 november 2020 besloot de gemeenteraad dat het referendumverzoek door gaat naar de tweede fase.

Op 3 december 2020 heeft de gemeenteraad de vraagstelling en organisatie van het referendum vastgesteld. Van 7 december 2020 t/m 17 januari 2021 konden inwoners van Leiden de ondersteuningsverklaringen indienen. Op 12 januari 2021 is het minimum van 5.000 handtekeningen al behaald met een eindstand van 5.848 geldige ondersteuningsverklaringen. Volg de link voor meer informatie hierover.

Op 28 januari 2021 heeft  de gemeenteraad de uitkomst van het definitief referendumverzoek besproken en besloten dat het referendum wordt gehouden. Het referendum heeft, tegelijk met de tweede kamer verkiezingen, plaatsgevonden op 15, 16 en 17 maart 2021.

De vraagstelling voor het referendum was:

Bent u VOOR of TEGEN het raadsvoorstel Inrichtingsvoorstel wijksportpark Roomburgerpark?

Een meerderheid van de uitgebrachte stemmen was tegen het raadsvoorstel. Op 8 april 2021 reflecteert de gemeenteraad op het referendum. Ook neemt de raad dan een besluit over de rechtmatigheid van het referendum en stemt over het raadsvoorstel Inrichtingsvoorstel Wijksportpark Roomburgerpark. Lees hier meer over in het nieuwsbericht.

Het raadsvoorstel met bijbehorende documenten vindt u hieronder.

 

Meer informatie over het referendum vindt u op de pagina van de gemeente Leiden.

Meer informatie over het proces vindt u op de pagina hoe werkt een referendumverzoek en de pagina veelgestelde vragen van de referendumkamer.

 

Het raadsvoorstel Inrichtingsvoorstel Wijksportpark Roomburgerpark

Hieronder vindt u het raadsvoorstel (inclusief bijlagen) waar het inleidend referendumverzoek zich op richt.

Laatste nieuws over het referendumverzoek

Tussenstand Definitief Referendumverzoek: 4.211 steunverklaringen

dinsdag, 29 december 2020

Na de derde week van het definitief referendumverzoek zijn er 4.211 geldige steunverklaringen opgehaald voor het definitief referendumverzoek over het Inrichtingsvoorstel Wijksportpark Roomburgerpark.


Tussenstand Definitief Referendumverzoek: 3.312 steunverklaringen

dinsdag, 22 december 2020

Van 7 tot en met 22 december 2020 zijn er 3.312 geldige steunverklaringen opgehaald voor het definitief referendumverzoek over het Inrichtingsvoorstel Wijksportpark Roomburgerpark.


Mogelijkheden om ondersteuningsverklaringen in te dienen voor het definitief referendumverzoek Inrichtingsvoorstel Wijksportpark Roomburgerpark

vrijdag, 18 december 2020

Ondanks de aangescherpte coronamaatregelen per 15 december jl. blijft het nog steeds voor inwoners van Leiden mogelijk om digitaal en fysiek een steunbetuiging te geven voor het definitieve referendumverzoek Inrichtingsvoorstel Wijksportpark...


De aangescherpte coronamaatregelen en het definitief referendumverzoek Inrichtingsvoorstel Wijksportpark Roomburgerpark

dinsdag, 15 december 2020

Op maandag 14 december jl. zijn de maatregelen rondom de verspreiding van het Covid19 virus verder aangescherpt, en is Nederland per 15 december in een lockdown tot 19 januari. Dit heeft effect op het aantal locaties wat open is voor het geven van...


Tussenstand Definitief Referendumverzoek: 2.168 steunverklaringen

dinsdag, 15 december 2020

Van 7 december 2020 tot en met 15 december zijn er 2.168 steunverklaringen opgehaald voor het definitief referendumverzoek over het Inrichtingsvoorstel Wijksportpark Roomburgerpark. Nog niet alle handtekeningen zijn gecontroleerd op geldigheid.