Nieuwsarchief gemeenteraad

Voorzittershamer

Referendumverzoek LEAD naar volgende fase

vrijdag, 22 maart 2019

Update 22 maart: De gemeenteraad van Leiden heeft op 14 maart ingestemd met het inleidend referendumverzoek over de Nota van Uitgangspunten LEAD en op 19 maart de inhoudelijke behandeling afgerond. Nu start de volgende fase.


Rekenkamercommissie Leiden en Leiderdorp

donderdag, 21 maart 2019

De Rekenkamercommissie Leiden-Leiderdorp doet voor de gemeenteraad en de bewoners van Leiden en Leiderdorp onafhankelijk onderzoek naar het beleid van de gemeenten en het werk van de gemeentebesturen; doet de gemeente wat ze belooft en levert het...


Stadsbestuur leeft mee met Utrecht

dinsdag, 19 maart 2019

De vlag aan het Leidse stadhuis hangt vandaag halfstok. We tonen zo ons medeleven met slachtoffers, de nabestaanden en dierbaren van de verschrikkelijke gebeurtenis in Utrecht. Onze gedachten gaan uit naar de mensen, die in kritieke toestand in het...


Vlag halfstok aan stadhuis

Stadsbestuur toont medeleven met aanslagen Nieuw-Zeeland

vrijdag, 15 maart 2019

De vlag aan het stadhuis hangt vandaag halfstok. Zo toont het stadsbestuur zijn medeleven met de slachtoffers van de aanslagen in Nieuw-Zeeland en hun naasten, we zijn allemaal Leidenaar en wij steunen elkaar.


De raadzaal in het donker

Raadsvergadering onderbroken door stroomstoring

vrijdag, 15 maart 2019

Tijdens de raadsvergadering van 14 maart viel de stroom uit, er kon daarom niet meer verder vergaderd worden. Op dinsdag 19 maart om 20.00 uur gaat de vergadering weer verder.


Handtekening

875 geldige handtekeningen voor referendumverzoek

donderdag, 7 maart 2019

Van de 943 ingediende handtekeningen bij het inleidend referendumverzoek over de Nota van Uitgangspunten LEAD blijken na controle 875 handtekeningen geldig.


Griffier Gerald van Leiden en indiener Nick Smit

Referendumverzoek ingediend

woensdag, 6 maart 2019

Namens een grote groep Leidenaren dienden Nick Smit en Alex Wassink op 6 maart een inleidend referendumverzoek in bij de gemeenteraad over het raadsvoorstel Nota van Uitgangspunten LEAD.


Gemeenteraad

Inleidend referendumverzoek LEAD

donderdag, 28 februari 2019

Een groep bewoners van Leiden wil een inleidend referendumverzoek indienen bij de gemeenteraad. Zij zijn het niet eens met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om nieuwbouwproject LEAD aan de Willem de Zwijgerlaan te laten...


Meedoen door Maatwerk

Nieuw armoedebeleid vastgesteld

donderdag, 21 februari 2019

Na een uitgebreid debat is het nieuwe armoedebeleid vastgesteld door de gemeenteraad. Het armoedebeleid is erop gericht om mensen vooruit te helpen en zo veel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij.


Leiden dat zijn wij

Veel insprekers over project LEAD

donderdag, 21 februari 2019

In de commissie Stedelijke Ontwikkeling van 7 februari kwamen 23 Leidenaren inspreken over de nota van uitgangspunten voor het project LEAD aan de Willem de Zwijgerlaan. De insprekers gaven de raadsleden in de commissie hun mening.