Nieuwsarchief gemeenteraad

Fysiek vergaderen

vrijdag, 24 juli 2020

Na het zomerreces gaan de gemeenteraad en raadscommissies weer fysiek vergaderen. Dit is besloten tijdens de gemeenteraadsvergadering van 16 juli.

De gemeenteraad is met zomerreces

vrijdag, 24 juli 2020

Op 20 juli is het reces begonnen. Donderdag 16 juli was de laatste gemeenteraadsvergadering voor de zomer.

Maidenspeech Marcel Terlouw

maandag, 20 juli 2020

Raadslid Marcel Terlouw van GroenLinks gaf op 9 juli tijdens de gemeenteraadsvergadering zijn Maidenspeech.

De algemene beschouwingen

maandag, 20 juli 2020

Op donderdag 16 juli vonden in de gemeenteraad de algemene beschouwingen plaats. Tijdens deze vergadering gaven alle partijen hun eerste reactie op de Kaderbrief 2020-2024.

Raadsleden in gesprek met jongeren

vrijdag, 3 juli 2020

Raadsleden Rembrandt Rowaan (GroenLinks), Suzanne van der Jagt (PvdA) en Tobias Sandoval Garcia (CDA) gingen vandaag in gesprek met leerlingen van het Stedelijk Gymnasium en het Visser 't Hooft Lyceum tijdens een speciale editie van Het Leidsch...

Blik achter de schermen bij inspreken

dinsdag, 30 juni 2020

De gemeenteraad en raadscommissies vergaderen momenteel digitaal. Democratie in Actie maakte een film om te laten zien hoe het inspreken bij een digitale vergadering achter de schermen georganiseerd is.

Behandeling jaarstukken en kadernota

vrijdag, 26 juni 2020

Op vrijdag 5 juni ontving de gemeenteraad de jaarstukken 2019 van het college. Wat zijn dat eigenlijk? En wat doet de raad er mee?

Nieuw raadslid Marcel Terlouw

vrijdag, 26 juni 2020

Op 18 juni werd Marcel Terlouw be√ędigd als raadslid voor GroenLinks. Hij vervangt Emma van Bree, die tot oktober met zwangerschapsverlof is.

Maidenspeech Ivo van Spronsen

vrijdag, 26 juni 2020

Raadslid Ivo van Spronsen van GroenLinks had op 18 juni de primeur om als eerste zijn maidenspeech digitaal te geven, gewoon vanuit zijn eigen huis.

Vergadering Werk en Middelen van 19 mei vervalt

maandag, 18 mei 2015

De commissie Werk en Middelen van 19 mei komt te vervallen.