Nieuwsarchief gemeenteraad

Gemeenteraad behandelt financiën gemeente

dinsdag, 18 juni 2019

De gemeenteraad buigt zich de komende weken over de financiële stukken die hij van het college heeft ontvangen. Wat staat hier allemaal in en wat doet de raad hiermee?

Paul Dirkse en Walter van Peijpe

Financiële stukken naar de gemeenteraad

donderdag, 6 juni 2019

Donderdag 6 juni ontving plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Walter van Peijpe de Kaderbrief 2020 - 2023 en de Jaarstukken 2018 van wethouder Paul Dirkse (Financiën) namens het college van burgemeester en wethouders.

Leidsch Debat Festival

donderdag, 30 mei 2019

Op Vrijdag 17 mei kwamen drie debatteams in de Leidse raadszaal samen om hun krachten met elkaar te meten in het jaarlijkse Leidsch Debat Festival voor scholieren.

Ontwikkeling in de Lammenschansdriehoek

donderdag, 30 mei 2019

De gemeente wil dat de eigenaren van de grond in de Lammenschansdriehoek de komende jaren veel nieuwe woningen en bedrijfspanden bouwen.

Groentekraam op de markt

Meer variatie op de markt

donderdag, 30 mei 2019

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 23 mei de Marktverordening aangepast. De marktverordening regelt het reilen en zeilen op de reguliere weekmarkten in Leiden.

illustratie

Eindstand: 4022 geldige steunverklaringen

woensdag, 29 mei 2019

Er zijn 4022 geldige steunverklaringen ingediend voor het referendumverzoek over de Nota van Uitganspunten LEAD. Van 15 april tot en met 26 mei konden Leidenaren aangeven of zij een referendum over dit onderwerp wilden steunen.

logo nieuwscheckers

Factcheck 071 deel 7: Markten

maandag, 27 mei 2019

Nieuwscheckers (Universiteit Leiden) en het Leidsch Dagblad werken samen om feitelijke beweringen in vergaderingen van de Leidse gemeenteraad te checken.

Turven

Tussenstand: 2860 geldige steunverklaringen

dinsdag, 21 mei 2019

Van 13 mei tot en met 19 mei zijn er 462 geldige steunverklaringen opgehaald voor het referendumverzoek over de Nota van Uitgangspunten LEAD. Daarmee is de stand 2860 geldige steunbetuigingen tot nu toe.

logo nieuwscheckers

Factcheck 071 deel 6: Bouwkosten

dinsdag, 21 mei 2019

Tussenstand: 2398 geldige steunverklaringen

woensdag, 15 mei 2019

Van 6 mei tot en met 12 mei zijn er 485 geldige steunverklaringen opgehaald voor het referendumverzoek over de Nota van Uitgangspunten LEAD. Daarmee is de stand: 2398 geldige steunbetuigingen tot nu toe.