Veel insprekers over project LEAD

donderdag, 21 februari 2019
Leiden dat zijn wij

In de commissie Stedelijke Ontwikkeling van 7 februari kwamen 23 Leidenaren inspreken over de nota van uitgangspunten voor het project LEAD aan de Willem de Zwijgerlaan. De insprekers gaven de raadsleden in de commissie hun mening.

Het is bijzonder dat er zo veel insprekers voor één onderwerp komen. Meestal hoort een commissie maar enkele sprekers per onderwerp. Het project LEAD maakt veel los bij de bewoners uit Leiden Noord en daarom kwamen er extra veel mensen hun verhaal vertellen. Voor de raadsleden was het een bijzondere avond om zoveel betrokkenheid te zien bij bewoners. Op 7 maart staat de inhoudelijke behandeling van het voorstel op de agenda van de commissie, dan geven de raadsleden hun eigen mening over het plan. Daarna bespreekt de gehele raad op 14 maart het plan.

Iedereen mag inspreken

Iedereen die in Leiden woont mag inspreken over onderwerpen die op de agenda staan of die bij het werkveld van een bepaalde commissie horen. Het maakt niet uit wat de mening of achtergrond van iemand is. Bij een commissievergadering deelt een inspreker zijn of haar mening over een bepaald onderwerp aan de raadsleden. De raadsleden baseren hun eigen standpunt onder andere op wat zij van insprekers gehoord hebben.

Zelf inspreken?

Wilt u ook uw mening geven over een van de plannen die op de agenda van de raad staan of over andere ontwikkelingen in de stad? Dan kunt u komen inspreken in een van de commissies. Lees meer over de mogelijkheden om in te spreken. Op de agenda’s van de komende vergaderingen vindt u welke onderwerpen binnenkort aan bod komen.


Plaats op: