Raad wil samenwerking Roomburgerpark

vrijdag, 28 juni 2019
Rembrandt Rowaan presenteert zijn voorstel

De gemeenteraad vraagt het college van burgemeester en wethouders om samen met de betrokken bewoners en sportverenigingen een voorstel te maken voor de inrichting van het Roomburgerpark en het gebied tussen Lorentzkade, Burggravenlaan, Meijerskade en Kanaalweg.

De afgelopen tijd was er veel te doen rond de plannen voor het Roomburgerpark. Sommige Leidenaren willen graag uitbreiding van de hockeyvelden, terwijl anderen juist graag het groen in het park willen behouden. Deze twee groepen lieten hun stem onder andere horen bij de vergadering van de raadscommissie Onderwijs en Samenleving, die dit besluit voorbereidde voor de gemeenteraadsvergadering. Er werden petities vóór en tégen uitbreiding van de hockeyvelden aangeboden aan de raad. In totaal 27 mensen kwamen inspreken om hun mening over het park te geven aan de commissie, sommigen van hen namens grote groepen.

Nieuw voorstel

De raadsleden gebruikten alle informatie die zij van deze betrokken Leidenaren kregen samen met alle onderzoeken en andere vergaderstukken om hun eigen mening te vormen. Het is lastig om een keuze te maken waar alle partijen tevreden over kunnen zijn.

Raadslid Rembrandt Rowaan van GroenLinks maakte daarom samen met raadsleden van D66, het CDA en Partij Sleutelstad een voorstel om de verschillende groepen bij elkaar te brengen. Hierbij vragen zij het college van burgemeester en wethouders om samen met die groepen een nieuw plan te ontwikkelen waar alle belangen een goede plek krijgen. Met een ruime meerderheid werd dit voorstel aangenomen.

Samen een nieuw plan

Het college moet nu samen met de verschillende belangengroepen van de sportverenigingen en de wijk een nieuw plan maken, om aan de raad voor te stellen. De gemeenteraad beslist dan of het nieuwe plan uitgevoerd kan worden.