Meer dan 5000 steunbetuigingen ontvangen voor definitief Referendumverzoek Inrichtingsvoorstel Wijksportpark Roomburgerpark

woensdag, 13 januari 2021

Voor het definitief referendumverzoek was een aantal van 5.000 geldige handtekeningen van stemgerechtigde inwoners van Leiden vereist om naar de volgende stap van het proces te kunnen. Op 12 januari 2021 zijn er in totaal 5.848 geldige ondersteuningsverklaringen binnengekomen.

Dat betekent dat het benodigde aantal van 5000 ondersteuningsverklaringen ruim binnen de hiervoor gestelde termijn is behaald. Op 28 januari a.s. zal de gemeenteraad een besluit nemen over het vervolg.

Inwoners van Leiden konden hun steun voor dit referendumverzoek betuigen via een speciale website van de gemeente met behulp van een DigiD. Ook was het op diverse locaties mogelijk om fysiek een handtekening te zetten.  Met het behalen van meer dan 5.000 geldige handtekeningen is de periode nu eerder dan de aangewezen einddatum van 17 januari 2021 beĆ«indigd Nu het aantal benodigde ondersteuningsverklaringen is behaald, is het niet meer mogelijk om een verklaring in te leveren.

De gemeenteraad besluit op  of er ook daadwerkelijk een referendum komt over het inrichtingsvoorstel Wijksportpark Roomburgerpark. In deze vergadering wordt ook de gesproken over de datum, en het budget voor de organisatie en campagneactiviteiten. Volgens de voorlopige planning zal het referendum dan tegelijkertijd plaatsvinden met de Tweede Kamer verkiezingen op 15, 16 en 17 maart 2021. Binnenkort volgt meer informatie over de mogelijkheid voor belanghebbenden om subsidie aan te vragen voor campagne activiteiten.