Leidse raad adviseert Sleutelstad bij keuze lokale omroep regio Leiden

maandag, 18 december 2017

Het advies van de raadscommissie Werk en Middelen om Sleutelstad voor te dragen aan het Commissariaat voor de Media als lokale publieke omroep de komende vijf jaar is door de raad unaniem overgenomen.

De raad had de keuze tussen Sleutelstad en de huidige lokale omroep Unity en deze beide voldoen volgens de raad ook aan de formele voorwaarden. Ondanks dat de keus op Sleutelstad is gevallen roept de gemeenteraad beide partijen nog wel op om daar waar mogelijk de samenwerking te zoeken.

Of Sleutelstad inderdaad de lokale omroep wordt voor de regio Leiden, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude, is niet aan de raad, die beslissing ligt uiteindelijk bij het Commissariaat voor de Media. Ook moeten de drie andere gemeenteraden de komende weken nog spreken over wie van hen de voorkeur krijgt.