Kantoortransformatie Plesmanlaan 100

maandag, 1 maart 2021

In de Nota van Uitgangspunten Plesmanlaan 100 worden de plannen voor de transformatie van het kantoorgebouw aan de Plesmanlaan 100 voorgelegd. De initiatiefnemer(s) wil het pand omvormen naar een modern woongebouw. Het voorstel is in de raadsvergadering van 18 februari besproken.

Begin 2019 was er ook al een plan voor dit kantoorgebouw, waar een woontoren van 70 meter hoog onderdeel van was. Na een inspraakperiode met ontmoetingen, en ook technische en financiƫle overwegingen is de woontoren niet langer onderdeel van het voorstel. In deze Nota van Uitgangspunten wordt het bestaande gebouw zoveel mogelijk behouden.

Andere panden aan de Verbeekstraat zijn eerder ook omgebouwd naar short-stay woningen, en woningen voor studenten en young professionals. Door het gebruik van een bestaand kantoorgebouw wordt een bijdrage geleverd aan de circulaire economie, en is er minder restafval. Het doel is ook om de woningen binnen het plan te verduurzamen. 60% van de woningen zullen een combinatie zijn van middenhuurwoningen en sociale huurwoningen.

In de commissievergadering van de commissie Stedelijke Ontwikkeling is het plan uitgebreid besproken. Uiteindelijk is in de raadsvergadering een aantal wijzigingsvoorstellen gedaan. De meeste zijn ook door de raad aangenomen. Zo heeft de raad besloten dat er een Integraal plan voor een groene omgeving van het project moet komen, en ook een eerlijke toewijzing van sociale huurwoningen in het project. Daarnaast heeft de raad uitgesproken dat er voldoende  groen- en speelvoorzieningen moeten komen per nieuwe bewoner en dat er meer ruimtes moeten komen voor ondernemers.


Plaats op: