Gemeenteraad Leiden benoemt Ashley North tot nieuwe wethouder

donderdag, 17 oktober 2019

De gemeenteraad van Leiden heeft tijdens de raadsvergadering van 17 oktober Ashley North benoemd tot nieuwe wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit & Beheer Openbare Ruimte.

De voormalige fractievoorzitter van GroenLinks Leiden volgt daarmee per direct Martine Leewis op, die tijdens de raadsvergadering van 19 september haar aftreden als wethouder aankondigde en op 15 oktober afscheid nam.

De 28-jarige North is sinds 2014 raadslid en werd in 2018 fractievoorzitter. Hij was als onderhandelaar nauw betrokken bij de totstandkoming van het beleidsakkoord en is opgegroeid in de Leidse regio. Tot voor kort was hij docent geschiedenis aan De Vrije School in Den Haag.

De procedure voor de benoeming van een nieuw raadslid voor de fractie loopt, naar verwachting wordt het nieuwe lid in de raadsvergadering van 12 november benoemd. De heer North blijft naast zijn wethouderschap ook raadslid tot de benoeming van het nieuwe raadslid. Het is nog niet bekend wie de heer North opvolgt als fractievoorzitter voor GroenLinks.