Een vergadering bijwonen?

maandag, 31 augustus 2020

Vanaf september vinden de meeste vergaderingen weer fysiek plaats, waarbij de richtlijnen van het RIVM in acht worden genomen. Dit betekent dat de vergaderingen ook weer door publiek te bezoeken zijn.

Wilt u een vergadering bijwonen? Wij vragen u dan om zich aan de maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus te houden:

 

  • U meldt zich van te voren aan bij de griffie via griffie@leiden.nl of via 06 36 16 25 75.
  • Wanneer u verkoudheidsklachten, hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts, plotseling verlies van reuk en/of smaak heeft, blijft u thuis.
  • Wanneer u een huisgenoot met koorts en/of benauwdheid heeft, blijft u thuis.
  • U geeft uw contactgegevens door zodat wij u kunnen bereiken mocht er besmettingsrisico zijn. Wij zullen uw contactgegevens alleen voor dit doel gebruiken en na 14 dagen verwijderen.
  • Bent u van plan om met een groep van meer dan vijf mensen te komen? Neem dan contact op met de griffie om af te stemmen dat er voldoende plaats is.
  • U bent zelf verantwoordelijk om de anderhalve meter afstand aan te houden, wij zorgen ervoor dat er op locatie voldoende ruimte is om afstand te houden.
  • In het gebouw zijn vaste looproutes om ervoor te zorgen dat iedereen de anderhalve meter afstand kan houden. Wij vragen u om deze routes en aanwijzingen van het personeel te allen tijde op te volgen.

Omdat de vergaderingen van commissies en raad op verschillende locaties zijn, gelden er daarnaast per locatie extra aandachtspunten.

Raadsvergadering in het gebouw van Naturalis

De raadsvergaderingen vinden plaats in het gebouw van Naturalis. U kunt de vergadering in de vergaderzaal volgen. 

Er is een fietsenstalling aanwezig aan de achterkant van het gebouw van Naturalis. Bij binnenkomst meldt u zich bij de beveiliging, die u naar de zaal zal verwijzen.

Commissievergadering in het gebouw van Hoogheemraadschap van Rijnland

De commissievergaderingen vinden plaats in het gebouw van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Om de afstand van anderhalve meter tussen de commissieleden te kunnen vasthouden, is er helaas geen ruimte voor publiek in de vergaderzaal. U kunt de vergadering wel volgen vanuit een andere zaal in het gebouw, via een live verbinding. Zo heeft u nog wel de mogelijkheid de commissieleden voor of na de vergadering te spreken.

Er is een fietsenstalling aanwezig en u kunt gratis parkeren bij het gebouw. Bij binnenkomst meldt u zich bij de beveiliging, die u naar de meeluisterzaal zal verwijzen.

Vergadering vanuit huis volgen

Alle vergaderingen van de gemeenteraad en raadscommissies worden live uitgezonden via Politiek Portaal. U kunt de vergadering dus ook vanuit uw huis volgen.


Plaats op: