turven

Tussenstand: 1036 geldige steunverklaringen

woensdag, 24 april 2019

Van 15 tot en met 21 april zijn er 1036 geldige steunverklaringen opgehaald voor het referendumverzoek over de Nota van Uitgangspunten LEAD.

stadhuis

Reactie stadsbestuur op aanslagen Sri Lanka

zondag, 21 april 2019

De gebeurtenissen in Sri Lanka vervullen ons met afschuw. Zoveel slachtoffers, zo veel verdriet. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers van de verschillende aanslagen, hun families en hun dierbaren.

Deloitte nieuwe accountant gemeente Leiden

donderdag, 18 april 2019

Deloitte Accountants B.V. is door de gemeenteraad benoemd tot externe accountant voor de gemeente Leiden van 2019 tot en met 2021.

Factcheck 071 deel 1: Stadsverwarming

woensdag, 17 april 2019

Nieuwscheckers (Universiteit Leiden) en het Leidsch Dagblad werken samen om feitelijke beweringen in vergaderingen van de Leidse gemeenteraad te checken.

Handtekening

Steunverklaring referendumverzoek

maandag, 15 april 2019

Van 15 april tot en met 26 mei kunnen Leidenaren van 18 jaar en ouder hun steun geven aan het referendumverzoek over de Nota van Uitgangspunten LEAD.

Commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid vervalt

dinsdag, 9 april 2019

Deze week is er geen vergadering van de commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid.

Vraagstelling eventueel referendum en mogelijkheden ondersteuning referendumverzoek vastgesteld

vrijdag, 5 april 2019

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 4 april de vraag voor het eventuele referendum over de Nota van Uitgangspunten LEAD definitief vastgesteld. Ook zijn de locaties en periode vastgesteld waarin Leidenaren het referendumverzoek kunnen...

Film icoon

Films over stadsbestuur

woensdag, 3 april 2019

Er is veel nieuws over de formatie in de provincie. Maar hoe ging dat ook alweer bij de gemeenteraad? En welke afspraken werden er toen gemaakt? Bekijk de eerste twee films over het stadsbestuur.

stapel mappen

Nieuwe stukken definitief referendumverzoek

dinsdag, 2 april 2019

De commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid sprak op donderdag 28 maart over de vraagstelling en organisatie van het definitief referendumverzoek. Naar aanleiding van die bespreking zijn de stukken voor de raadsvergadering van 4 april aangepast.

Leeuw raadzaal

Vraagstelling referendum en organisatie definitief referendumverzoek

woensdag, 27 maart 2019

De commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid bespreekt op 28 maart vanaf 20.00 uur de vraagstelling van het referendum en de organisatie van het definitief referendumverzoek over LEAD.